1 oktober 2019 praktisch zelfverweer

Zie hier de foto's van de bijeenkomst, of ga direct naar de samenvatting.

Fotoalbum

Samenvatting

Op dinsdag 1 oktober hebben wij weer een interessant programma voor de leden met de titel: ‘praktisch zelfverweer’. Zowel voor de dames als voor de heren onder ons! Locatie is Green Village in Nieuwegein.

Stel u komt de kroeg uit en u wordt aangevallen door een stel oproerkraaiers die ook nog eens (te)veel gedronken hebben. Wat doe je dan? Maar ook gewoon op straat kun je jezelf moeten verdedigen. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld met Kenpo!

Met plezier nodigen wij u uit voor deze avond die verzorgd wordt door ons lid Marcel de Jong en zijn sportinstructeurs.

American Kenpo noemt zichzelf “the science of streetfighting” en richt zich op effectieve zelfverdediging. De bedoeling is om u deze avond een aantal principes te geven waarmee u zich uit netelige situaties kunt redden.

De nadruk bij Kenpo ligt op vechten met handen, voeten, knieën en ellebogen en minder op het gebruik van grepen en klemmen (dus deze avond wordt er niet met elkaar over de grond gerold). Het idee hierachter is dat in een situatie met meerdere aanvallers het nadelig is om één hiervan in een klem te nemen. Daarnaast is een worstelingen nadelig in straatgevechten waar messen en ander wapens gebruikt kunnen worden; in plaats daarvan is het doel de aanvallers zo snel en grondig mogelijk uit te schakelen. Zakelijk mogelijk ook handig.